google6c5da172a7e606a4.html
 

PORTFOLIO

Ty Haf

IMG_5621
IMG_5621

Photo 15-08-2018, 11 40 13
Photo 15-08-2018, 11 40 13

IMG_216811
IMG_216811

IMG_5621
IMG_5621

1/28

Ty Haf is a former stone barn that has been converted into a family home and our project is to build a steel framed glazed extension, conservatory and greenhouse with twisting roofs and exposed joists. It is a complex design with curves and tricky features, which make an interesting addition to the existing stone building.

Seamanship & Radar Room

1dcf2793-20b6-460e-9a90-42d7988e78bc
1dcf2793-20b6-460e-9a90-42d7988e78bc

92006fd7-88aa-417d-8545-5a12431704db
92006fd7-88aa-417d-8545-5a12431704db

IMG_1132
IMG_1132

1dcf2793-20b6-460e-9a90-42d7988e78bc
1dcf2793-20b6-460e-9a90-42d7988e78bc

1/40

Seamanship/Radar Room is the renovation of a heritage listed building in the National Trust grounds of Plas Newydd. The historic dock building, originally used for sailing storage, is of Ashland stone construction with slate roof.

Phase 1 consisted of removal of fittings to bring the building back to it’s original state along with replacement of rotten roof joists and purlins, new roof lights and reinstatement of slate roof tiles.
Phase 2 removes the old sloping concrete slab and pecking out some bedrock to allow a level slab to be poured. The wet walls will be fully tanked and lime rendered to keep the internal space dry for future use. Also included in this scheme is the Victorian Sun Lounge next to the tidal swimming pool that was converted into a Radar Room during WWII. The building is being stripped back to it’s former use as a sun lounge, with steel supports fitted to hold the floor and roof, and a new asphalt roof covering installed. This will also include some crack stitching and strap pointing to recover the damage caused by the tides over the last 100 years.

Fairways Newydd

Fairways Newydd 22-11-18-221
Fairways Newydd 22-11-18-221

Fairways Newydd 22-11-18-218
Fairways Newydd 22-11-18-218

IMG_3681.jpg
IMG_3681.jpg

Fairways Newydd 22-11-18-221
Fairways Newydd 22-11-18-221

1/33

Fairways Newydd is the refurbishment of a dementia care facility in Anglesey, which includes a new feature reception, upgraded bathroom facilities, new flooring and decorating to corridors and bedrooms one of which houses a newly fitted state of the art sensory room.

Bryn Gwynt

BLMC.jpg

Since 2009, Jean has administered the Broughton Leys Management Company, which manages the upkeep of the communal areas of the Broughton Leys Estate in Milton Keynes.

10155190_401855116623957_451542915091540